Nađena tijela nestalih američkih mornara
18. Juni. 2017. u 11:12

Tijela nekoliko američkih mornara, koji su nestali nakon sudara američkog razarača “Ficdžerald” i filipinskog trgovačkog broda, 56 nautičkih milja jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, pronađena su u potopljenom dijelu broda, saopštila je američka mornarica.

U sudaru je nestalo sedam mornara, ali se u saopštenju ne precizira koliko je tijela pronađeno. To nije potvrdio ni viceadmiral Džozef Okojn koji je na konferenciji za novinare rekao da je je brod skoro potonuo poslije sudara u kojem je značajno oštećen.

“Tijela nestalih mornara pronađena su jutros kada su spasilačke ekipe pristupile prostorijama koje su oštećene u sudaru”, saopštila je prethodno Američka sedma flota, prenosi Rojters.

Tijela mornara prebačena su u bolnicu američke mornarice gdje će biti identifikovana.

U međuvremenu je pokrenuta istraga o uzroku nesreće, a kako saopštava japanska obalska straža u toku je ispitivanje članova posade filipinskog broda.

Troje povrijeđenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka.

Druga dvojica povređenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posekotinama i modricama.

( slobodnaevropa.org )