Tvrdo kuhana jaja
Tvrdo kuhana jaja su nabolja brza hrana za sve one koji su na keto dijeti. Skuhajte nekoliko jaja u nedjelju navečer i čuvajte ih u frižideru. Mogu trajati pet dana.
Salata od tunjevine
Salatu od tunjevine napravite za sedam dana tako što ćete u tunjevinu dodati majonezu ili grčki jogurt, malo celera, tvrdo kuhana jaja, mladi luk i bilo koje povrće s malo ugljikohidrata.
Zelene mahune
Za ručak u pokretu probajte zelene mahune s bademima i limunom. Limun će vam dati dovoljnu dozu C vitamina, a zelene mahune bogate su vitaminom B. Bademi će osigurati dovoljnu dozu bjelančevina, vitamina E i nešto malo željeza. Drugim riječima, ne morate uvijek jesti crveno meso kako biste osigurali dovoljno proteina i vitamina B.
Pesto
Ovaj aromatični umak italijanskog porijekla možete napraviti u većim količinama i zamrznuti u posudi te ćete na taj način uvijek imati ukusnu hranu s visokim udjelom masnoće. Ovaj umak se pravi od bosiljka, bijelog luka, parmezana, pinjola i maslinovog ulja.
Tikvice
Umjesto tjestenine napravite rezance od tikvica. Možete ih kombinirati sa svim vrstama mesa.
Prženi račići
Ova visokoproteinska morska hrana savršen je obrok koji možete kombinirati s tikvicama. Pržite ih na maslacu i koristite dosta bijelog luka i parmezana.
Mesni rolat s gljivama
Još jedno savršeno jelo je mesni rolat punjen gljivama i mrkvom. Mrkva sadrži veliki količinu vitamina A, a gljive antioksidanse i obilje vitamina B. Ovo povrće daje vam dovoljno vlakana koja sprečavaju zatvor.
Pileća prsa
Piletinu marinirajte i ostavite u frižderu. Zatim koristite po potrebi.
Kajgana od svježeg sira
Ovo je savršen doručak. Umutite deset jaja sa šoljicom punomasnog sira. Stavite u kalupe za mafine i pecite. Ova količina vam je dovoljna za 12 kolačića. Pecite 10 minuta na 350 stepeni, zatim dodajte kockice šunke, sjeckani špinat, hrskavu slaninu i malo mocarela sira. Vratite u pećnicu još deset minuta, potom izvadite i uživajte u slasnom obroku.
Umak od grčkog jogurta
Pomiješajte majonezu sa stopostotnim grčkim jogurtom, sjeckanim mladim lukom, svježim koprom, peršunom, naribanim bijelim lukom, morskom soli i limunom. U ovaj umak možete jesti uz bilo koju vrstu povrća.