Saturday, 18. January 2025.
Unsko-sanski kanton -4° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

26. Decembra. 2018. Zanimljivosti
Najsočniji pileći fileti u sosu od špinata
Piletinu je prvo potrebno marinirati, propržiti nekoliko minuta, a potom preko staviti sos od špinata i peći petnaestak minuta.

Sastojci koji su vam potrebni:

4 veća pileća filea
400 gr špinata
100 gr svježeg sira
4 čehna bijelog luka
200 gr edamera
so
crvena paprika
maslinovo ulje
mješavina začina
kašika brašna
2 šolje mlijeka

Način pripreme:

Pileći file zarežite na nekoliko mjesta, a potom stavite u dublju posudu i marinirajte uz pomoć crvene paprike, soli, mješavine začina i maslinovog ulja. Promiješajte ih.

Marinirane pileće filete kratko propržite na tavi, a potom poredajte u pleh. U tavi na kojoj ste pržili filete propržite 400 grama špinata. Dodajte sir, kašiku brašna i šolju mlijeka. Kada malo provri dodajte još jednu šolju. Kada se zgusne preko piletine stavite sos od špinata, a preko naribajte edamer.

Pecite petnaestak minuta.

Servirajte uz zelenu salatu i pomfrit.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision