Wednesday, 15. January 2025.
Unsko-sanski kanton 0° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

27. Septembra. 2018. Zanimljivosti
Napravite kiseli zeleni paradajz za zimnicu uz jednostavan recept
Sastojci koji su vam potrebni za pet kilograma kiselog paradajza su dva i po litra vode, jedna šoljica esencije, jedna šoljica soli, jedna šoljica šećera, jedna kesica vinobrana te biber u zrnu. Ukoliko želite prepoloviti količinu, samo prepolovite sve sastojke i dobit ćete četiri tegle zelenog paradajza.

Zeleni paradajz prije redanja u tegle operite i posušite. Potom ga složite u tegle, tako da ne ostavljate puno prostora između svakog paradajza.

U duboku posudu sipajte vodu i sve druge sastojke te ih izmiješajte dok se ne otope. Takvom tekućinom zalijte paradajz u tegli. Potom teglu obložite prozirnom folijom i zatvorite poklopac. Tegle čuvajte na hladnom i mračnom mjestu dok se paradajz ne ukiseli.

Ovaj jednostavni recept za kiseli paradajz možete koristiti i za kišeljenje drugog povrća, a u kiseli paradajz možete dodati i nekoliko zelenih paprika.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision