Za pripremu biskvita potrebni su vam 40 grama neslanog maslaca, 75 grama svijetlo-smeđeg šećera, dva jaja, 50 grama običnog brašna, jedna kašika praška za pecivo, jedna kašičica mljevenog đumbira, jedna četvrtina kašike cimeta, prstohvat mljevenih klinčića te dva korijena đumbira, isječena na kockice.
Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo i začine te sve zajedno promiješajte da biste dobili glatko tijesto. Na kraju, sve izmiješajte sa isjeckanim đumbirom. Jednake mjere tijesta stavljajte u limene kalupe i pecite ih 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni celzija. Važno je svaki kalup dobro premazati puterom.
Nakon pripreme biskvita, vrijeme je za karamel sos. Potrebno vam je stotinu grama svijetlo-smeđeg šećera, 35 grama neslanog putera, 150 grama kreme creme fraiche, koju možete napraviti sami ili kupiti u prodavnici, jedna kašika mljevenog đumbira i četvrtina kašike soli.
Sve sastojke za karamel sos stavite u malu šerpu i zagrijte ih na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi, a smjesa postane glatka. Nakon toga neka sos zavrije otprilike tri minute.
Izvadite biskvit iz pećnice i svaki prelijte sa karamel sosom. Vaš desert spreman je za serviranje.