Stari kruh može postati tvrd i suh, no postoji vrlo jednostavan način da ga ponovo učinite mekanim. Uz ovaj trik, vaš stari kruh bit će gotovo jednako ukusan kao da je svježe pečen.
Za početak obavezno pregledajte kruh. Ako primijetite plijesan ili čudne mrlje, najbolje je da ga bacite. No, ako je kruh samo presušio, još uvijek možete spasiti situaciju.
Suhom kruhu potrebno je malo vlage da bi se oporavio. Uzmite bočicu s raspršivačem ili četku i ravnomjerno poprskajte cijeli kruh s malo vode.Ne pretjerujte, ali se potrudite da cijela površina bude nakvašena. Ako je korica debela i kruh jako suh, slobodno upotrijebite više vode.
Nakon što ste kruh nakvasili, obavezno ga omotajte aluminijskom folijom. Zatim, stavite kruh u pećnicu i upalite je na 150 °C. Pustite da se lagano zagrijava 10 do 15 minuta, ovisno koliko je suh i tvrd. Počnite ga provjeravati nakon deset minuta.
Nakon 10 minuta provjerite je li kruh postao mekan. Ako nije, ostavite ga još nekoliko minuta dok ne postigne željenu teksturu.