Subota, Oktobar 21, 2017
Unsko-sanski kanton 0° C Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Nikšić: Politika ko je veći Bošnjak, Srbin ili Hrvat nas ne zanima, idemo rješavati životne probleme
21. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: nap.ba

Socijaldemokratska partija (SDP) u Sarajevu održava strateško planiranje na kojem se predstavlja nacrt izbornog programa na kojem će zasnivati svoje djelovanje na i nakon izbora 2018. godine ukoliko dobiju vlast. Nermin Nikšić, lider SDP-a istakao je da smatra da u BiH izborna kampanja stalno traje, a odgovarajući na pitanje novinara je li rano krenuti u kampanju.

– To je nešto za šta aktuelne vlasti stalno optužuju opoziciju, a kampanja je ustvari svaki njihov potez. U konačnici mi svake dvije godine imamo izbore i svaka je godina ili uoči izbora ili izborna. Ovo je strateško planiranje SDP-a koje mi radimo jednom ili dva puta godišnje i testiramo se da vidimo gdje smo.

Danas praktično mi ulazimo u jednu fazu oblikovanja izbornog programa SDP-a. Otprilike 10-tak politika bit će razrađeno gdje će se, što je konkretnije moguće, predvidjeti rješenja za aktuelene situacije. Svakako da sva pamet nije ovdje i ne može  biti, ovo je nešto što će rezultirati jednim dokumentom kojeg ćemo testirati na što je moguće većem broja građana i oslušnuti ih.

U jednom krugu već smo obišli BiH i ponudili građanima mogućnost da kroz anketu kažu koji su njihovi ključni prioriteti, koje treba SDP da uključi u svoj izborni program. Mi smo se fokusirali na životne probleme. Što se tiče SDP-a neupitno je da je država BiH na prvom mjestu, ali svakako da od toga koje veći Bošnjak, Srbin ili Hrvat nema prevelike fajde, od toga se ne živi. Na tom terenu se ne takmičimo – kazao je Nikšić.

On je istakao da glasače SDP-a žele homogenizirati na priči  radničkih prava, boljih uslova za poslodavce, socijalnih kategorija, boraca svega što se vidi da je danas najveći problem u BiH.

– Kako u konačnici oživjeti ekonomiju – dodao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a kazao je i da je optimista kada je riječ o pobjedi politika podjela I nacionalnih orijentacija.

– Mi smo napravili značajan pomak u širenju SDP-a. Imali smo mi svoje organizacije u RS-u, ali sada je to jedna puno ozbiljnija priča. Priprema za 2018. godinu. Ja sam siguran da ćemo 2018. godine punog srca reći da je SDP partija cijele BiH. To me učvršćuje u ideji da svugdje postoje ljudi koji žele da se okrenu rješavanju životnih problema, jačanju BiH, koji se ne stide reći da su pripadnici svog naroda, ali da prije svega žele biti malo više Bosanci i Hercegovci i da pravimo jedan ambijent gdje će se mladi vraćati, a ne odlaziti  – dodao je Nikšić.

On je napomenuo da nema razloga da SDP-ovu platformu ne prihvate i druge stranke lijeve i građanske orijentacije, pored Demokratske fronte, koja je već potpisala dokument o zajedničkom djelovanju na izborima sa SDP-om.

– Vrata su svima otvorena i spremni smo na razgovore – poručio je Nikšić i drugim građanskim strankama.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision