Utorak, August 5, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region, Vijest dana
Nikolić pisao Izetbegoviću: Samo udruženim snagama možemo pobijediti teškoće
5. August. 2014.

Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić je uputio pismo predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću u kojem mu zahvaljuje na zalaganju i doprinosu da Međunarodna donatorska konferencija za otklanjanje posljedica poplava u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini protekne što uspješnije.

“Zahvaljujući dobijenim donacijama moći ćemo u narednom periodu da u dobroj mjeri obezbijedimo zadovoljenje elementarnih potreba stanovništva naših dviju zemalja pogođenih poplavama, omogućimo saniranje šteta, pokrenemo obnovu infrastrukture i primijenimo preventivne mjere zaštite od ovakvih i drugih elementarnih nepogoda”, napisao je Nikolić Izetbegoviću.

U pismu Nikolić govori kako “nas je velika zajednička nevolja ujedinila, ali i pokazala da samo udruženim snagama možemo pobijediti teškoće koje su nas snašle. Da se nismo udružili i zajednički nastupili, ne bismo uspjeli da obezbijedimo prisustvo preko 60 zemalja i 23 međunarodne organizacije na donatorskoj konferenciji, niti bismo uspjeli da prikupimo veliku finansijsku pomoć za obnovu naših zemalja pogođenih katastrofalnim poplavama”.

“Zajednički rad Bosne i Hercegovine i Republike Srbije na što boljoj i efikasnijoj pripremi donatorske konferencije pokazao je da se samo u zajedništvu i dobrosusjedskoj saradnji mogu prevazilaziti problemi, postizati dobri rezultati i stvarati uslovi za bolju budućnost naših zemalja i naroda”, stoji u pismu predsjednika Tomislava Nikolića upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision