Četvrtak, Juli 31, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK, Vijesti
“Ništa više nije isto”: U Bihaću izložba o februarskim protestima
31. Juli. 2014.

“Ništa više nije isto” naziv je istraživačko-umjetničkog projekta i izložbe koja počinje danas u gradskoj galeriji u Bihaću, a trajaće do 5. augusta. Sadržaj izložbe je dokumentacija koja obuhvata frustracije, bijes, ali i nadu i solidarnost građanske akcije koja traje u Bihaću, ali i širom BiH, od februara.

Dnevne “šetnje u kontekstu”, interaktivni eventi s građanima, i otvoreni panel za diskusiju će popratiti izložbu i poslužiti kao prilika za pokušaj tumačenja revolta i osvrt na kulturnu produkciju u okviru krize. Bitno je napomenuti da se izložba ne fokusira isključivo na promociju radova profesionalnih umjetnika, nego prezentira i ispituje kreativno izražavanje kolektiva tj. društva. Kao takva, ova izložba sadrži širok spektar izražaja poput fotografije, grafita, muzike, tekstova sa društvenih mreža, viceva, video snimaka i slično.

Centralno mjesto izložbe zauzima tzv. mapa krize. Ova mapa sadrži priloge građana, koji su pozvani da putem portala, društvenih mreža i interakcije u javnom prostoru sudjeluju u mapiranju društvene, političke, ekonomske, i ekološke krize u svom gradu. Mapa će biti redovno ažurirana i izložena u galeriji, a pored učestvovanja putem elektronskih medija građani će moći i direktno da unose lokacije i narative krize tokom trajanja izložbe.

Dokumentacija projekta će biti dostupna u digitalnom formatu, te kao štampani katalog s tekstovima učesnika programa i vanjskih suradnika.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision