NSRS: Razmotreno više prijedloga zakona – Skupština razmotrila i Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske za 2014. godinu
26. Februar. 2014. u 8:01

NSRS razmotrila je danas više prijedloga zakona, među kojima je Prijedlog zakona o zaštiti prirode, Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o reviziji, Prijedlog izmjena Zakona o deviznom poslovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi RS. NSRS razmotrila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o advokaturi RS, kojim se uvodi prvostepeni i drugostepeni sud Advokatske komore. Ministar pravde RS Gorana Zlatković istakla je da se zakonskim rješenjima precizira da disciplinski sud donosi odluku o privremnoj zabrani izvršavanja djelatnosti advokata, advokatskih pripravnika i stručnih saradnika za pravne poslove. “Zakonskim rješenjima regulisano je da drugostepeni disciplinski sud odlučuje po žalbama na odluke prvostepenog suda, kao i koje odluke može donijeti drugostepeni sud”, rekla je Zlatkovićeva, obrazlažući zakonska rješenja.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske za 2014. godinu, kojom je predviđen maksimalan iznos zaduženja od 254 miliona maraka radi obezbjeđenja sredstava za finansiranje budžetskih izdataka u ovoj godini. Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je ovom odlukom predviđeno da se sredstva mogu pribaviti kreditnim zaduženjima kod Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, emisijom dugoročnih hartija od vrijednosti i kreditnim zaduženjem kod domaćih finansijskih institucija i društava. Poslanici NSRS u večernjem dijelu zasjedanja raspravljali su o Prijedlogu odluke o dugoročnom zaduživanju RS za potrebe Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite u iznosu do 25 miliona marka.Sredstva namijenjena za finansiranje konačne realizacije programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o reviziji, Prijedlog izmjena Zakona o advokaturi, Prijedlog zakona o zaštiti prirode i Prijedlog izmjena Zakona o deviznom poslovanju.