Ponedjeljak, Juli 14, 2014
Unsko-sanski kanton 11° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijest dana, Vijesti
Opći izbori 2014: Danas predaja kandidatskih listi CIK-u
14. Juli. 2014.

HDZ BiH,  SBB BiH, Stranka za BiH, Narodna stranka  Radom za boljitak , te Savez za promjene RS danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH  predaju kandidatske liste za Opće izbore.

Rok za predaju kandidatskih listi  za predstojeće Opće izbore u BiH ističe danas.

Iako je većina političkih partija dostavila imena svojih kandidata za vodeće političke funkcije,   političke partije još uvijek razmišljaju o imenima koja bi bila dobitna kombinacija za osvajanje što većeg broja glasova na Općim izborima koji će se održati  12. oktobra 2014. godine.

HDZ BiH, kao ni SBB i Stranka za BiH još nisu usaglasile imena kandidata za mjesto člana Predsjedništva.

Prošireni Kolegij predsjednika Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) bit će održan danas u Sarajevu i na njemu će biti donesena konačna odluka o tome ko će biti kandidat SBB-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Liste za sve ostale nivoe vlasti sa više stotina rangiranih kandidata već su zaključene i potpisane.

SBB će svoje kandidatske liste, na bazi dogovorenog termina, predati Centralnoj izbornoj komisiji BiH danas i  to će učiniti predsjednik SBB-a.

Savez za promjene, koji čini sedam  koalicionih  partnera  u Republici Srpskoj , danas  će   saopštiti ime svog kandidata  za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Podršku većine,  ali ne i cijelog Saveza  ima predsjednik Partije demokratskog progresa ( PDP ) Mladen Ivanić  koj bi trebao ući u  izbornu trku sa kandidatom koalicije SNSD-a , DNS-a i Socijalističke partije , aktuelnom premijerkom Željkom Cvijanović .

I predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da vjeruje da je lideru SNS-a Hadži Jovanu Mitroviću, stalo do jedinstva opozicije i promjena, i da će se danas prikloniti većini članova Saveza čiju podršku ima Ivanić.

U Banjaluci je za danas u 11 sati  najavljena i sjednica Saveza za promjene u prostorijama SDS-a, kada će se saopštiti ime kandidata ovog Saveza.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision