Četvrtak, Oktobar 12, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Otvoreno sportsko igralište DTV PARTIZAN
12. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: rtvusk.ba

Svečano otvorenje sportskog igrališta DTV “Partizan” upriličeno je u povodu obilježavanja Dana Općine Sanski Most, a tim povodom organizovan je malonogometni turnir na kojem su učestvovali učenici sanskih osnovnih škola.

Ovome hramu sporta u Sanskom Mostu, gdje su odrastale generacije Sanjana, vraćen je nekadašnji sjaj u projektu obnove koji je finansiran sredstvima lokalnih vlasti. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 40 hiljada maraka, a on je podrazumjevao rekonstrukciju oba sportska terena, uređenje tribina i okolnog prostora, a novina na ovom prostoru biće teren za boćanje

Popularni “Partizan” decenijamaje bio mjesto sastajanja i druženja omladine Sanskog Mosta, a u sjećanju starijih generacija još uvijek živi uspomena na čuvene turnire i utakmice u malom nogometu, rukometu i košarci. Veliki broj sanskih sportista na ovom terenu načinio je prve korake, a “Partizan” pamti i velike sportske događaje. Sem toga, na ovom lokalitetu nalazila se zgrada u kojoj je održano Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a. Objekat je porušen i zapaljen u ratu. Ovaj sportski kompleks sada je ponovo mjesto na kojem će se sanska omladina baviti sportom.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision