Četvrtak, Decembar 7, 2017
Unsko-sanski kanton 2° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
PK USK: Predstavljen USAID-ov projekt unapređenja radne snage i pristupa tržištima
7. Decembar. 2017.Izvor vijesti: rtvusk.ba
FoProjekt unapređenja radne snage i pristupa tržištima, finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), trogodišnji je program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i regionalna tržišta.

“Projekt će vršiti tri vrste intervencija za tri vrste grana industrije – metaloprerade, drvoprerade i proizvodnje tekstila. Privredni subjekti moći će aplicirati na grantove za tri vrste intervencija, a radi se o implementaciji novih standarda kvalitete koji će poboljšati njihovu konkurentnost na inozemnom tržištu, druga vrsta intervencije je edukacija radne snage i treća implementacija određenih marketinških alata”, rekao je Nihad Šušnjar iz Privredne komore USK.

On je istakao da je ovo već treći projekt koji Privredna komora USK implementira s USAID-om u posljednjih deset godina.

“Interes je jako dobar jer se radi o grant sredstvima kojima će firme biti direktno podržane za implementaciju navedenih intervencija u naredne tri godine. Pozivi privrednicima bit će raspisani već nakon Nove godine i moći će aplicirati za navedena sredstva”, istakao je Šušnjar.

Kako je poručeno s današnje prezentacije, krajnji cilj USAID WHAM projekta je povećenje izvoza za 30 posto u podržanim preduzećima i stvaranje 1.545 novih radnih mjesta.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision