Utorak, Juli 29, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Izdvojeno, USK, Vijesti
Počinje 42. Una-regata: Očekuje se oko 600 učesnika
29. Juli. 2014.

U Martin-Brodu kod Bihaća počinje 42. Unska regata. Očekuje se oko 600 učesnka, a prvih 400 prijavljenih vodenom karavanom plovi besplatno

Nakon niza neuspješnih, loše organiziranih i slabo posjećenih, prošlogodišnja Regata vratila je stari sjaj i turiste na Unu. Time su otvorena vrata za novu i bolju promociju prirodnih ljepota i atrakcije ove rijeke, koju potvrđuju domaći i strani učesnici iz godine u godinu. Ove se godine navršava i pedeset godina od prve Unske regate.

Ovogodišnja regata zbog je političkih podjela, recesije i poplava organizirana u posljednji trenutak. Ipak, sve je spremno za start. Sigurnost garantiraju policija i rafting klubovi.

Svijest o ekonomskoj nemoći građana i želja za dobrim predizbornim poenima naveli su Vladu i organizatore da za prvih četiri stotine prijavljenih učešće bude besplatno. Uz to prednost je data domaćim proizvođačima, ugostiteljima i izvođačima, zbog čega je moto ovogodišnje regate “Idemo kao nekad”.

Unska karavana trajat će do 1. augusta, kada završava u Bosanskoj Krupi. Turističke atrakcije na vodi se nastavljaju dan poslije na Ključkoj regati, a Unski susreti, odnosno Bihaćka regata i tradicionalni skokovi sa gradskog mosta bit će održani 9. augusta.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision