Wednesday, 15. January 2025.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

1. Oktobra. 2018. Zanimljivosti
Pohane gljive: Recept zbog kojeg ćete zaboraviti na meso

Pohane, u umaku, na salatu, pečene, pa čak i sirove – uvijek su sjajne, a uz ovaj recept – mesna amnezija je zajamčena…

Gljive su odlična zamjena za meso – bez obzira jeste li vegetarijanac ili jednostavno želite predahnuti od konzumacije hrane životinjskog porijekla. Pohane, u umaku, na salatu, pečene, pa čak i sirove – uvijek su sjajne, a uz ovaj recept – mesna amnezija je zajamčena…

Sastojci:
400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka
1 žlica limunovog soka
Desetak većih šampinjona (ili gljive po izboru)
ulje za prženje
sol i papar po želji
6 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:
1. U blenderu pomiješajte svježi peršin i krušne mrvice dok ne dobijete fino smljevenu smjesu, dodajte sol i papar po želji. Peršin obavezno operite i dobro posušite prije miješanja s kruhom.

2. U mlijeko ulijte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.

3. Gljive očistite i narežite na kriške debele oko jednog centimetra.

4. Na kuhinjsku površinu rasprostrite ‘stanicu’ za pohanje: u tri zdjelice odvojeno postavite brašno, mlijeko s limunom i krušne mrvice.

Svaku krišku šampinjona dobro umočite u brašno, mlijeko i na kraju mrvice s peršinom, pa stavite peći na zagrijanu tavicu oko tri minute, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.

5. Pržene šampinjone poslužite uz umak na bazi majoneze u koju možete dodati žlicu senfa, komadiće kiselih krastavaca, kapare, crvenu papriku i malo limunovog soka. Dobar tek!

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision