Ne smijete propustiti priliku da ne iskoristite jabuke na sve moguće načine u vašoj ishrani.
Zato, ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsjećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 2 jaja
- 6 kašika brašna
- kašičica šećera
- 1/2 kafene šoljice mlijeka (može i kisela voda)
Priprema:
Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasjecite na kolutove i ostavite ih sa strane.
Umutite jaja, pa dodajte mlijeko, brašno i šećer . Sve dobro izmiješajte, tako da tijesto bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.
Viljuškom umačite jabuke u tijesto i pržite na zagrijanom ulju, na srednjoj vatri.
Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja.
Preko njih pospite šećer u prahu i cimet. (Telegraf)