Srijeda, Oktobar 18, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Policija u USK vrši provjere i šalje vozila na vanredne tehničke preglede
18. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: klix.ba
Kako su kazali u Institutu za privredni inžinjering, radi se o projektu stručnih institucija iz Federacije BiH i MUP-ova kantona na provođenju aktivnosti vanrednih tehničkih pregleda kako bi građani na osnovu tih akcija postali svjesniji potrebe detaljnijeg i boljeg redovnog pregleda vozila i veće pažnje i brige o stanju vozila.

“Vozila se zaustavljaju na terenu i prvo se konstatuje da li su registrovana. Nakon toga se vrši pregled tehničkog stanja vozila i, prema procjeni policije, pojedina vozila šalju u stanicu na vanredni tehnički pregled. Naši stručni članovi idu s njima u stanicu i kontrolišemo tehnički pregled, kao i sama vozila”, rekao nam je Semir Selimović, stručni saradnik za nadzor u Institutu za privredni inžinjering.

Na terenu se posmatra opće stanje vozila, stanje guma i svjetlosna signalizacija, dok se u stanicama pregleda upravljački sistem, kočnice i ostali bitni parametri.

Pregledi za sva ispravna vozila koja se upute na vanredni tehnički pregled su besplatna, dok vozila kod kojih se uoče tehničene neispravnosti, vozači su u obavezi da u roku od deset dana isprave uočene nedostatke i dođu na ponovni tehnički pregled. U protivnom, bit će sankcionisani u skladu sa zakonom.

Ovo je prva akcija ovog tipa u Federaciji BiH i provodi se u saradnji sa Ministarstvom prometa i komunikacija FBiH, a dodatni joj je cilj poboljšati saradnju stručnih institucija sa policijom.

Prošle sedmice akcija je provedena u Srednjebosanskom kantonu, ove sedmice preventivni tehnički pregledi vrše se u USK, a sljedeće sedmice aktivnosti će biti nastavljene u Zeničko-dobojskom kantonu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision