Utorak, Decembar 5, 2017
Unsko-sanski kanton 2° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
Poljoprivredni zavod USK: Kvalitet analize neupitan
5. Decembar. 2017.Izvor vijesti: rtvusk.ba

Hrana animalnog porijekla,odnosno med, te stočna hrana  na provjeru sada može doći u fizikalno- hemijski  laboratorij Poljoprivrednog zavoda. I dosad su se ovdje obavljale analize za koje je bilo potrebno ispuniti niz uvjeta,od onih kadrovskih   do nabavke potrebne opreme. Proces akreditacije je zahtjevan i skup, a i samo njegovo održavanje  košta 10.000 maraka godišnje.

A to što ima  Poljoprivredni zavod sad mogu koristiti svi od pčelara, poljoprivrednika do inspekcijskih službi. Ono što sve ipak najviše zanima je vrijeme trajanja te cijena koštanja analiza. Cijene su prihvatljive, a nalazi  daju zvaničnu  potvrdu da li je proizvod ispravan ili ne.

Ovaj laboratorij  Poljoprivrednog zavoda jedan je od 4 akreditovanih u FBiH. Svojom kvalitetom nametnuli su se  ne samo na području Kantona već njihove usluge traže i iz ostalih krajeva BiH.Nije rijetkost da po uzorke odlaze  i u pogranične krajeve  RH.Potvrda je to da su spremni odgovoriti zahtjevima tržišta kao jedna od specijaliziranih ustanova te time svakako doprinjeti ispravnosti hrane animalnog porijekla.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision