Ponedjeljak, Juli 28, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Svijet, Vijesti
Poziv Francuzima da napuste Libiju – I Nemačka pozvala svoje državljane
28. Juli. 2014.

U Libiji u posljednje dvije sedmice bukti nasilje, najgore od 2011. godine kada je svrgnut Muammar Gaddafi.

Francuska je u nedjelju pozvala sve svoje državljane da napuste Libiju, nakon što su to uradile mnoge zemlje da bi zaštitile svoje državljane od tamošnjeg porasta nasilja.

“Svi naši državljani su pozvani da što je prije moguće stupe u kontakt s francuskom ambasadom u Tripoliju”, navelo je u saopštenju Ministarstvo vanjskih poslova.

Reuters je naveo da u Libiji u posljednje dvije sedmice bukti nasilje, najgore od 2011. godine kada je svrgnut Muammar Gaddafi.

SAD su objavile da postoji realna opasnost po američku ambasadu u Libiji koja je zbog toga zatvorena, a osoblje prebačeno u Tunis.

Njemačka pozvala svoje državljane da napuste Libiju

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je sve svoje državljane da napuste Libiju u kojoj se odvijaju žestoki sukobi, navodi se u najnovijim preporukama objavljenim u nedjelju na njegovoj internetskoj stranici.

“Situacija je krajnje nepredvidiva i neizvjesna – ocjenjuje ministarstvo. Povećana je opasnost od otmica i napada na njemačke državljane”, navodi se u saopćenju.

Sjedinjene Američke Države su u subotu evakuirale uz zračnu pratnju svoje diplomatsko osoblje iz ambasade u Libiji, nakon što je 13. jula došlo do žestokih sukoba između suparničkih milicija na putu za aerodrom u Tripoliju.

Aerodrom u glavnom gradu je zatvoren 13. jula kada su počeli sukobi između naoružanih grupa oko kontrole Nad ovim strateškim objektom.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision