Srijeda, Oktobar 11, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Predsjedništvo BiH danas o Izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH
11. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: BHRT

U predloženom dnevnom redu za današnju sjednicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine je Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni ove godine. Predložena je i odluka o prihvatanju i određivanju potpisnika za više sporazuma.

Jedan od njih je sporazum o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno zasnovnu diskriminaciju i nasilje u BiH, kao i sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o naučno-tehnološkoj saradnji.

Pred članovima Predsjedništva BiH bit će i Informacija o posjeti ministrice odbrane BiH i delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH Sjedinjenim Američkim Državama od 11. do 13. septembra 2017. godine.

Predloženo je i davanje odobrenja za zaključivanje dvogodišnjeg sporazuma o saradnji Bosne i Hercegovine i Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu 2018/2019, memoranduma o razumijevanju o planiranju unapređenja “think tank” saradnje Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine i Ureda za informisanje Državnog vijeća Narodne Republike Kine.

U najavljenom dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o readmisiji lica koja borave bez dozvole.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision