Četvrtak, Oktobar 12, 2017
Unsko-sanski kanton 2° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Predsjedništvo BiH: Odgovore na Upitnik treba dostaviti do 15. decembra
12. Oktobar. 2017.Izvor vijesti: oslobodjenje.ba

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici primilo k znanju Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Vijeće ministara BiH je zaduženo da u saradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom FBiH, vladama kantona i Vladom Brčko distrikta preduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem dostave odgovora iz Upitnika najkasnije do 15. decembra 2017.

Donijeta je i odluka o prihvatanju Sporazuma o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno zasnovanu diskriminaciju i nasilje u BiH, kao i odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između BiH i SAD-a o readmisiji osoba koje borave bez dozvola.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je pokroviteljstvo nad 21. međunarodnim sajmom privrede – Mostar 2018, koji će biti održan od 10. do 14. aprila.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision