Tuesday, 26. November 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Marta. 2023. Zanimljivosti
Presolili ste jelo? Postoji nekoliko načina kako ga neutralizirati

Ako u jelo dodate previše soli, to možete lako popraviti ako znate kako neutralizirati sol u hrani balansom drugih okusa ili ubacivanjem sastojaka koji upijaju sol.

Tanka je linija između dovoljno slane i preslane hrane. Zbog toga donosimo nekoliko metoda uz pomoć kojeg ćete “popraviti” vaše jelo.

Dodajte kiselkaste okuse

Slanoj hrani možete dodati sok od limuna, sok od limete ili jabučni ocat kako biste neutralizirali sol. Proizvod od paradajza, kao što su umak ili pasta, također će funkcionisati, jer je paradajz kiseo.

Dodajte mliječne proizvode

Uz gulaše i druga slična jela možete koristiti mliječne proizvode poput kiselog vrhnja, ricotta sira, punomasnog mlijeka ili vrhnja za kuhanje kako biste da popravili preslanu hranu. Kremast okus u ovim jelima pomaže malo razrijediti sol.

Dodajte sirovi krompir

Jedan od najčešćih načina popravljanja previše slane hrane je dodavanje krompira. Ovaj trik dobro funkcionira za supe, variva i druga slična jela. Jednostavno dodajte sirovi krompir narezan na kockice u jelo. Ovdje će krompir će upiti nešto tekućine, uključujući dodatnu sol.

Dodajte šećer

Pokušajte dodati prstohvat bijelog šećera, a može i smeđi šećer. Također i zaslađivač poput javorovog sirupa pomaže kako biste spriječili slanost. Slatko i slano je klasična kombinacija okusa zbog sposobnosti šećera da uravnoteži slanost hrane.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision