Prva žrtva sukoba na Krimu, Putin naredio hitnu vojnu vežbu – Vojne vježbe jačaju napetost Rusije i Ukrajine
26. Februar. 2014. u 8:11

KIJEV, SEVASTOPOLJ, MOSKVA – Najmanje jedna osoba je danas poginula, a 20 je povređeno u sukobu pristalica i protivnika nove ukrajinske vlasti kod zgrade lokalnog parlamenta Krima u Simferopolju, na jugu Ukrajine. Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je održavanje hitne vojne vježbe na zapadu Rusije kako bi se proverila vojna gotovost vojske. U Kijevu će biti održana skupština demonstranata koji će predložiti sastav nove vlade.

17.18 – Za opozvanim ukrajinskim predsjednikom Viktorom Janukovičem raspisana je međunarodna poternica, saopštio je danas državni tužilac Oleg Mahnicki.
16.03 – Najmanje jedna osoba je danas poginula, a 20 je povređeno u sukobu pristalica i protivnika nove ukrajinske vlasti kod zgrade lokalnog parlamenta Krima u Simferopolju, na jugu Ukrajine. Agencija Interfaks je javila da se pretpostavlja da je jedna osoba poginula u stampedu ispred zgrade parlamenta – Vrhovnog sovjeta u Semferopolju, administrativnom centru Autonomne Republike Krim, prenosi Rojters. Na jednom mitingu učestvuju stanovnici Krima koji od utorka zahtjevaju od rukovodstva da ne priznaju novu državnu ukrajinsku vlast, a na drugom predstavnici krimskih Tatara, koji podržavaju smjenu vlasti u Ukrajini.
16.01 Evropski komesar za proširenje Štefan File pozvao je danas Rusiju da poštuje suvereno pravo ukrajinskog naroda da odlučuje o svojoj sudbini.