Četvrtak, August 14, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
RAK: Riješiti pitanje direktora
14. August. 2014.

Savjet Regulatorne agencije za komunikacije BiH ponovo je od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande zatražio sastanak na kojem bi bilo razgovarano o problemu imenovanja direktora ove agencije. U pismu Bevandi, koje je potpisao predsjedavajući Savjeta RAK-a Plamenko Čustović, konstatuje se da se u javnosti spekuliše o razlozima prekoračenja zakonskog roka za potvrđivanje kandidata za generalnog direktora Agencije, pri čemu je stvoren utisak da je imenovanje direktora eminentno političko pitanje. “S ciljem izbjegavanja potpuno nepotrebnih rasprava koje se vode posrednim putem, ponovo predlažemo da se u najkraćem roku sastanemo i da vam u direktnom kontaktu damo objašnjenja u vezi sa svim eventualnim pitanjima o provedenom konkursu za direktora, kao i narednim koracima čije preduzimanje razmatramo”, ističe se u pismu.

Savjet RAK-a, kako se navodi, vjeruje da je i Savjet ministara BiH potpuno svjestan važnosti potpunog ostvarivanja nezavisne funkcije Agencije za komunikacije, te da će zajednički u najkraćem roku biti otklonjeni svi eventualni nesporazumi i nejasnoće.

S obzirom na to da je održavanje naredne sjednice Savjeta RAK-a predviđeno za kraj avgusta sugeriše se da sastanak sa Bevandom bude održan prije te sjednice.

Savjet RAK-a podsjeća da je sastanak sa Bevandom tražen još 30. juna, ali da odgovor nije dobijen.

U novom pismu Bevandi navedeno je da je Savjet RAK-a proveo konkursnu proceduru za izbor direktora Agencije i nezavisno utvrdio svoj prijedlog, uz ocjenu da nije postojao nikakav opravdan razlog da Savjet ministara u zakonom predviđenom roku ne potvrdi imenovanje.

Savjet RAK-a predložio je Savjetu ministara BiH da imenuje Srđana Rajčevića za direktora Agencije, što se ni nakon više mjeseci nije desilo.

Mandat Kemalu Huseinoviću, koji je i dalje na čelu RAK-a, istekao je još 2008. godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision