Petak, Juli 25, 2014
Unsko-sanski kanton 7° C Partly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Izdvojeno, USK, Vijesti
Rijekom Unom u utorak 29. jula će zaploviti najmanje 400 raftera
25. Juli. 2014.

U Martinbrodu će u utorak biti svečano otvorena 42. internacionalna turistička Una regata pod motom „Una regata kao nekad”. Naime, ove godine obilježava se jubilej, 50 godina od organiziranja prve regate od Martinbroda do Bihaća, koja je prvih osam godina bila više lokalnog karaktera i nije nosila zvanični naziv Una regata.

Domaći proizvodi

Regata će biti u znaku domaćih proizvoda, hrane, usluga, pa do muzičara. Amarildo  Mulić, direktor Nacionalnog parka “Una”, koji je od ove godine organizator Una regate, završava posljednje tehničke pripreme s vlasnicima ugostiteljskih objekata koji će pružati usluge u kampovima u kojima će biti smješteni učesnici.

 Odgođena regata u RS

Manifestacija “Una regata – lađom niz Unu”, čije je održavanje bilo planirano za 26. i 27. juli, odgođena je za 9. i 10. avgust zbog loših vremenskih prilika, saopćeno je iz Organizacionog odbora ove manifestacije. Manifestaciju “Una regata – lađom niz Unu” organiziraju općine Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica u Republici Srpskoj te Dvor i Hrvatska Kostajnica u Hrvatskoj.

Pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program, koji će, također, realizirati domaći, odnosno lokalni muzičari, pjevači i bendovi iz USK u svim kampovima, od Martinbroda do Bosanske Krupe, gdje će se završiti regata.

S obzirom na to da je ovogodišnja regata besplatna, prijave za 400 učesnika završene su još prije 15 dana, a poziv je otvoren i za one koji imaju svoja plovila.

– Za prvih 400 čamaca mjesta su popunjena odavno i za sve njih troškove regate snosimo mi kao organizatori. Uvjet za ostale koji žele učestvovati na regati je da se obrate agencijama koje pružaju rafting usluge, odnosno da osiguraju adekvatnu opremu, plovila i skipera. Za ostalo imat će iste uvjete kao i drugi učesnici – ističe Mulić.

Gosti koji će na rijeci Uni boraviti od 29. jula do 1. avgusta dolaze iz naše zemlje, Srbije, Hrvatske… Najavljen je veliki broj predstavnika diplomatskog kora u našoj zemlji, kao i nekoliko saborskih zastupnika iz Hrvatske.

Stari sjaj  

– Na tragu smo vraćanja starog sjaja regate i stvaranja ambijenta za buduće, na kojima ćemo, između ostalog, promovirati sve vrijednosti ovog kraja – poručio je Mulić.

50 godina se već organizira regata od Martinbroda do Bihaća

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision