Sanader traži za sebe oslobađajuću presudu – „Ni Staljin nije ovako sudio“
4. Mart. 2014. u 18:17

ZAGREB – Bivši premijer Ivo Sanader, za kojeg USKOK traži najdužu zakonom predviđenu kaznu i oduzimanje 23,7 miliona kuna u slučaju Fimi medija, zatražio je od suda oslobađajuću presudu rekavši da su on i njegovi branitelji dokazali da nije kriv, javili su hrvatski mediji.

“Riječ je o najintrigantnijem postupku u kojem sam ja u centru pažnje suočen s monstruoznim optužnicama. Dokazali smo da nisam kriv, sve se zasniva na iskazima saoptuženika, a mi smo doveli svjedoke koji su to demantovali i zato predlažem oslobađajuću presudu. Slijedi lov na vještice. Nigde nema dokaza, nema svedoka, nema mog potpisa, nema tog novca…”, rekao je Sanader u završnoj reči, prensoe hrvatski mediji. Sanader je ponovio da se protiv njega vrši politički progon po nalogu bivše premijerke Jadranke Kosor. “USKOK mi ne može dokazati da sam uzeo novac, pa sad “ajd ti dokaži cjeli svoj život. Nema veze što sam bio i premijer i ministar i sve to drugo, dokaži cjelu svoju imovinu, pa ni Staljin nije ovako sudio”, rekao je Sanader, preneo je RTL. On je rekao da su se u USKOK-u podsmevali njegovoj biografiji ali da USKOK neće pisati hrvatsku istoriju. “USKOK ovde izvodi nešto što bi se moglo zvati “blame game”, odnosno igra sramoćenja”, poručio je bivši lider HDZ-a.
Sanaderova Odbrana navela je ranije danas da nije dokazano da je njihov branjenik kriv u korupcionaškoj aferi Fimi media za povezivanje ostalih optuženih radi izvlačenja novca iz državnih firmi, kao što tvrdi Služba za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK). Advokat Čedo Prodanović, u završnoj reči odbrane, kazao je da je Sanader, suprotno USKOK-ovim optužbama, tražio da se istraže nepravilnosti kad bi za njih saznao.