Subota, Novembar 11, 2017
Unsko-sanski kanton 3° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Sarajevo: Članovi Udruženja “Švicarac” na silu provalili u poslovnicu Addiko banke
11. Novembar. 2017.Izvor vijesti: bhrt.ba

Članovi Udruženja korisnika kredita (UKK) “Švicarac”, odnosno korisnici kredita u švicarskim francima, silom su ušli u poslovnicu Addiko banke u ulici Ferhadija u Sarajevu, javila je reporterka BHRT-a. Na licu mjesta su prisutni i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Članovi Udruženja korisnika kredita “Švicarac” ranije su najavili blokadu nekoliko poslovnica Addiko banke, nekada Hypo banke. Namjera im je “zauzeti” banke i u njima početi štrajk glađu. Ukoliko u tome ne uspiju, rad nekoliko poslovnica blokiraće uplaćivanjem rata od po 0,05 feninga.

“U ovoj borbi pravde i istine protiv nepravde i kriminala na ovakav način borbe udruženje će se ubuduće boriti svim radnim danima. Mi drugog načina nemamo. Jedini koji nam u ovoj našoj časnoj borbi pomažu su časni mediji, jer zakonodavcima i vladama su bitniji kreditni novci pomenutih banaka od njenih građana koje bi oni trebali da štite kako im nalaže Ustav BiH, kao i data zakletva pri preuzimanju dužnosti”, saopšteno je ranije iz UKK “Švicarac”.

Poslovnica Addiko banke u Sarajevu zatvorena je zbog nasilnog akta članova Udruženja “Švicarac”, a policijski službenici trenutno provode istražne radnje, navodi se u odgovoru iz Addiko banke na upit BHRT-a povodom današnjih dešavanja pred poslovnicom te banke u sarajevskoj ulici Ferhadija.

U odgovoru na upit BHRT-a, iz Addiko banke napominju da je nezakonito okupljanje članova Udruženja Švicarac ispred poslovnice banke u Ferhadiji eskaliralo primjenom sile od strane pojedinih članova Udruženja prema zaštitarima i osoblju banke.

“Nekoliko članova Udruženja blokiralo je zaštitare i nasilno ušlo u poslovnicu banke, nanoseći materijalnu štetu. Prilikom nasilnog ulaska u poslovnicu jedna od članica udruženja je pala, te je zatražila medicinsku pomoć, koja joj je pružena. Policijski službenici koji su pratili ovo nezakonito okupljanje članova udruženja Švicarac reagovali su u okviru svojih zakonskih ovlasti. Policajci trenutno provode istražne radnje, a poslovnica je zbog ovog nasilnog akta zatvorena.”, navodi se u odgovoru Addiko banke za BHRT.

Dodaje se da odgovornost za dešavanja snosi prije svega predsjednik UKK Švicarac Kemal Duraković koji, kako se navodi, “manipuliše i zloupotrebljava članove ovog Udruženja kako bi ostvario svoje privatne interese”.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision