Utorak, Juli 8, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijest dana
Savjet ministara BiH o aktuelnoj situaciji nakon poplava
8. Juli. 2014.

Savjet ministara Bosne i Hercegovine danas će ponovo razmatrati  aktuelnu situaciju nastalu nakon  majskih poplava u Bosni i Hercegovini.

Na prethodnoj sjednici Vijeće ministara BiH je zaključilo da se prije održavanja donatorske konferencije u Bruxellesu organizira sastanak s entitetskim premijerima i utvrde prioritetni projekti pomoći poplavljenim područjima.

Zadužena je Interresorna radna grupa da ubrza rad na izradi kriterija za raspodjelu pomoći i da o tome na narednoj sjednici izvijesti Vijeće ministara BiH.

Ministri bi danas trebali razmatrati i Izvještaj o radu Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje od prirodnih ili drugih nesreća u BiH.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar podsjetio je nakon prošle sjednice Vijeća ministara da je u radu Koordinacijskog tijela bilo određenih problema, ali sve ono što Koordinacijsko tijelo nije moglo uraditi preuzelo je Ministarstvo sigurnosti BiH. Koordinacijski tim   čini 21 član, od kojeg   devet članova dolazi iz Vijeća ministara, po  pet iz  oba entiteta   i dva člana iz Brčko Distrikta,

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH i o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

Predviđeno je I  razmatranje Nacrta zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Prijedlog odluke o odobravanju sredstava Organizacionom odboru za obilježavanje 19. godišnjice stradanja u Srebrenici “Sigurne zone UN-a” što je prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH također je na dnevnom redu sjednice.

Trebali bi biti razmatrani i prijedlozi mišljenja o Prijedlogu zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika i o Prijedlogu zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision