Saturday, 18. January 2025.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

3. Januara. 2019. Zanimljivosti
Sočna čokoladna poslastica kojoj ćete teško odoljeti
Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ove poslastice su:

3 jaja
100 g šećera
80 ml ulja
50 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica Kakaa u prahu
1 Puding okus vanilija
2 kašičice Praška za pecivo
80 g mljevenih badema ili oraha

Način pripreme:

Bjelanjke odvojite od žumanjaka i umutite u čvrsti snijeg.

Žumance i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, mlijeko, slatko vrhnje, kakao, prašak za puding, prašak za pecivo, bademe i promiješajte.

Na kraju umiješajte snijeg od bjelanaca. Rasporedite u vatrostalne staklenke (kao za sufle) koje ste prethodno namazali maslacem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 165°C oko 40-45 minuta.

Slasticu izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

Posluživanje

Topli kolač poslužite s kuglicom sladoleda. Smejsa je dovoljna za šest staklenki.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision