Nedjelja, Juli 13, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Solidarnost mora biti trajna kategorija u odnosu EU prema BiH
13. Juli. 2014.

Solidarnost koju je EU pokazala nakon katastrofalnih poplava jednako prema BiH i Srbiji, iako imaju različit status na evropskom putu, zbog mnogih specifičnosti BiH mora biti trajna kategorija kada je u pitanju odnos EU prema BiH – rekao je ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Učestvujući na 9. Kroacija forumu u Dubrovniku o temi “EU integracija zapadnog Balkana: trenutna situacija”, Lagumdžija je pozdravio stav da kada je riječ o zemljama Balkana EU ne treba provoditi politiku proširenja, nego logične integracije i konsolidacije evropske teritorije.

Iz MIP-a BiH saopšteno je da je Lagumdžija, govoreći o vrijednostima na kojima počiva EU, naglasio da one ne smiju biti samo deklarativna opredjeljenja, nego realnost u svim zemljama.

“Evropske vrijednosti nisu naša stvarnost i svi zajedno moramo uložiti maksimum napora da evropske vrijednosti postanu naša realnost”, rekao je Lagumdžija, učestvujući u panel diskusiji o temi “Evropske vrijednosti pred izazovima”.

Forum u Dubrovniku okupio je državni vrh Hrvatske, ministre inostranih poslova i druge visoke zvaničnike zemalja EU i zapadnog Balkana, zvaničnike SAD, Kine, Kanade, Japana, Rusije i Novog Zelanda, predstavnike međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, akademske zajednice i medija.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision