Sorensen u Mostaru – Ni riječi o provedbi presude za Mostar – „Izuzetno bitna politička stabilnost“
7. Mart. 2014. u 11:02

Mostar – Šef delegacije Evropske komisije (EK) u Bosni i Hercegovini, Peter Sorensen, danas je u Mostaru sa gradonačelnikom ovoga grada Ljubom Bešlićem razgovarano o brojnim investicijskim projektima kao što je Aerodrom u Mostaru, sistem kolektora i prečistača voda, uređivanju deponije, te izgradnji sportske dvorane u ovom gradu i obnovi Partizanskog groblja. Sorensen i Bešlić su razgovarali i o desetoj godišnjici otvaranja rekonstruiranog Starog mosta, te 20-ogodišnjici dolaska Evropske komisije u Mostar.

“Ako spomenemo i muzičku školu i sportsku dvoranu, sve što se događa oko Zračne luke, oko ovih projekata koji su vrlo važni za budućnost grada kao što je pitanje prečistača otpadnih voda, kolektora, deponiranja otpada i uistinu ceremonije obilježavanja desete obljetnice rekonstrukcije Starog mosta i 20-ogodisišnjice doalska EU u Mostar, jasno je da su to sve važna pitanja”, rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

“Za sve ove projekte izuzetno je bitna politička stabilnost i bitno je kako se upravlja ovim mjestom. Mi smo voljni da investiramo i pozivamo političare da osiguraju uvjete da se sa sredstvima koje ćemo osigurati upravlja na dobar način”, rekao je prvi čovjek EK u BiH Peter Sorensen. Ni gradonačelnik Bešlić a ni šef delegacije EU u BiH Peter Sorensen nisu pred novinarima htjeli govoriti o provođenju presude Ustavnog suda za Mostar.