Nedjelja, August 3, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Špirić: BiH će prije nestati nego bankrotirati
3. August. 2014.

Ministar finansija BiH Nikola Špirić izjavio je danas da će BiH prije nestati, nego što će bankrotirati. “Ekonomska situacija u BiH je složena, kao i u svim zemljama, ali bankrot nije na vidiku”, rekao je Špirić, komentarišući pisanje britanskog magazina “Јuromani” da BiH ima najveće šanse da bankrotira u skorije vrijeme. Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikola Špirić – Foto: SRNA

Prema njegovim riječima, riječ je o predizbornoj priči kako bi druge političke snage od narednih opštih izbora došle na vlast.

“Pričom o bankrotu želi se poslati poruka da jedino promjene na izborima mogu donijeti stabilnost”, naveo je Špirić, dodavši da je svoje prste u to uplela međunarodna zajednica.

Konstatujući da BiH neće bankrotirati, on je ocijenio da bankrot prije prijeti nekim drugim državama. “Situacija nije vesela u BiH i ona se nalazi u sličnoj poziciji kao i sve države u regionu, ali je možda stabilnija”, rekao je Špirić. BiH ima najveće šanse da bankrotira u skorije vrijeme, a nalazi se ispred Bjelorusije, Ukrajine i Ruande, piše magazin “Јuromani”.

Prema navodima magazina, razlozi za mogući bankrot su majske poplave zbog kojih se zemlja dodatno zadužila, visoka stopa nezaposlenosti, korupcija i kontinuirana politička nestabilnost.

BiH je i dalje u B rejtingu prema kreditnom rangu “Mudija” i “Standard i pursa”, dok su druge zemlje koje imaju sličnu situaciju i rizik od bankrota rangirane u kategoriju C.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision