Utorak, August 5, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Svijet, Vijest dana, Vijesti
SZO: Od ebole umrlo 887 osoba – Svijetska banka: Za borbu protiv ebole 200 miliona dolara – Aerodrom Sarajevo nije dobio upute o prevenciji virusa ebole
5. August. 2014.

Broj umrlih od posledica do sada najrasprostranjenije epidemije ebole porastao je na 887, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Broj žrtava ebole porastao je za 158 u odnosu na poslednji izveštaj SZO, 31. jula 2014, javio je AP.

SZO navodi da je od januara u zapadnoj Africi zabeleženo više od 1.600 slučajeva ebole.

Pored za sada najugroženijih zemalja zapadne Afrike – Liberije, Sijera Leonea i Gvineje – dva slučaja ove boleseti zabeležena su u najmnogoljudnijoj afričkoj državi Nigeriji.

Prema podacima SZO, do sada je od ebole umrlo 358 ljudi u Gvineji, 255 u Liberiji, 273 u Sijera Leoneu i jedna osoba u Nigeriji.

Svijetska banka danas je objavila da će izdvojiti 200 miliona dolara hitne pomoći Liberiji, Sijeri Leone i Gvineji radi obuzdavanja širenja ebole.

Međunarodni aerodrom Sarajevo za sada nije dobio bilo kakve upute o poduzimanju mjera prevencije od nadležnih Federalnih institucija, a koje se tiču širenja virusa ebole, kazala je Agenciji FENA glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sabina Kovač.

Ona je naglasila kako “Aerodrom Sarajevo ima donesen Plan djelovanja u kriznim zdravstvenim situacijama, a koji je izrađen prema preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, odnosno Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, koji će biti aktiviran u slučaju potrebe”.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision