Ponedjeljak, August 4, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Tegeltija: Preprodaja platnih kartica je krivično djelo
4. August. 2014.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas u Banjaluci kako pojedinci pokušavaju da zloupotrijebe i preprodaju platne kartice po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske, što “predstavlja krivično djelo”.

“To rade lica koja vjerovatno imaju najmanje prava na ove kartice. Samo vrijede oni fiskalni računi koji su građani svojeručno potpisali, kao i platnu karticu kada su je preuzimali”, rekao je Tegeltija na konferenciji za novinare.

On je ocijenio da je problem što u pojedinim preduzećima postoji nedostatak određene robe, zbog čega je danas održan sastanak sa predstavnicima poslovnih banaka i Privrednom komorom, na kom je bilo riječi o ovom pitanju.

“Preduzeća potraživanja mogu dati u zalog ili prodati poslovnim bankama, što znači da će roba biti dostupna građanima”, rekao je Tegeltija.

Ugovor o snabdijevanju građana robom koja je definisana odlukom Upravnog odbora Fonda solidarnosti, potpisalo je 118 preduzeća i deset poslovnih banaka.

“Problem predstavlja činjenica da ima preduzeća koja nemaju finansijskih kapaciteta da učestvuju u ovom poslu, zatim da neka od njih imaju strah da neće moći da naplate svoja potraživanja i koja nisu dogovorila sa bankama proces finansiranja”, rekao jeTegeltija i dodao da je proširen spisak robe koja se može kupiti platnim karticama.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision