Četvrtak, Juli 24, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Izdvojeno, USK, Vijesti
U akciji Koverta SIPA uhapsila još jednu osobu zbog korupcije
24. Juli. 2014.

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva Koverta, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bosanskog Petrovca uhapsili jednu osobu.U toku su pretresi objekata na dvije lokacije s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti provode se po naredbi Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Slobode je lišena osoba inicijala F. S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH “Organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH “Primanje dara i drugih oblika koristi”, krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i krivičnim djelom iz člana 382. KZ FBiH “Protivzakonito posredovanje”.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, F. S. će biti predat na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, akcija “Koverta”, u okviru koje su do sada slobode lišene tri osobe zbog organiziranog kriminala i koruptivnih krivičnih djela, te jedna osoba zbog pokušaja uticaja na svjedoke, započeta je 9.6.2014. godine.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision