Četvrtak, Juli 24, 2014
Unsko-sanski kanton 10° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Izdvojeno, USK, Vijesti
U akciji Koverta SIPA uhapsila još jednu osobu zbog korupcije
24. Juli. 2014.

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva Koverta, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bosanskog Petrovca uhapsili jednu osobu.U toku su pretresi objekata na dvije lokacije s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti provode se po naredbi Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Slobode je lišena osoba inicijala F. S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 342. KZ FBiH “Organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ FBiH “Primanje dara i drugih oblika koristi”, krivičnim djelom iz člana 383. KZ FBiH „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i krivičnim djelom iz člana 382. KZ FBiH “Protivzakonito posredovanje”.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, F. S. će biti predat na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, akcija “Koverta”, u okviru koje su do sada slobode lišene tri osobe zbog organiziranog kriminala i koruptivnih krivičnih djela, te jedna osoba zbog pokušaja uticaja na svjedoke, započeta je 9.6.2014. godine.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision