Srijeda, August 13, 2014
Unsko-sanski kanton 7° C Partly Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Uklanjaju se posljedice poplava – Maglaj: IFRC BiH donira 362.250 KM za sanaciju poplava
13. August. 2014.

Novi šef Delegacije Međunarodne Federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) u BiH Matteo Ciarli danas će posjetiti primaoce pomoći ove organizacije i održati sastanak u Maglaju.

Matteo Ciarli će se sastati s generalnim sekretarom Crvenog križa Federacije BiH Namikom Hodžićem i sekretarom Crvenog križa općine Maglaj Mirsadom Mehinagićem,te održati sastanak u Maglaju te posjetiti ugrožene korisnike koji su uključeni u IFRC program novčane pomoći.

Međunarodna Federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) je donirala novčana sredstva u iznosu od 362.250 KM za 450 najugroženijih korisnika u Maglaju.

Radi se o donaciji opće namjene, a sredstva u pojedinačnom iznosu od 805 KM uplaćena su direktno na žiro račune korisnika, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.

Na područjima Federacije BiH koje su pogođene posljednjim poplavama, stanje se stabilizuje i radi se na otklanjanju posljedica.

Vodostaj rijeke Save u Posavskom kantonu je u opadanju, kao i vodostaj na brani hidroakumulacije Modrac kod Tuzle, navodi Federalna uprava civilne zaštite.

U opštini Žepče raščišćava se saobraćajnica prema Željeznom polju. U ovom jestu radi se i na produbljivanju korita rijeke Željeznice, te probijanju putne komunikacije ka mjestu Čole.

Vatrogasna jedinica angažovana je na pranju i čišćenju javnih površina i dostavom pitke vode stanovništvu ugroženih područja.

Na području Zenice intenzivno se radi na uklanjanju posljedica uzrokovanih nedavnim prirodnim nepogodama. Neprekidno se raščišćavaju putne komunikacije i održava minimalna prohodnost na najugroženijim putnim pravcima nakon pojave novih klizišta. Trenutno su najveći radovi na sanaciji dijela vodotoka na području ove opštine, a mehanizacija je angažovana na uklanjanju nanosa u naselju Topčić Polje.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision