Nedjelja, August 3, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Clear
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
‘Ulcinj nova Makarska’ – Turisti iz BiH sve češće posjećuju crnogorsko primorje
3. August. 2014.

Turisti iz Bosne i Hercegovine posljednjih pet godina, naročito posljednje tri godine, sve češće posjećuju crnogorsko primorje, pokazuju statistički podaci turističkih agencija Crne Gore, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Ono što je za Bosance i Hercegovce nekada bila Makarska, danas je to Ulcinj.

Zana Sarvan, direkorica Turističe organizacije Ulcinja kazala je u razgovoru za novinsku agenciju Patria kako ima više razloga zbog čega se turisti iz Bosne i Hercegovine sada radije odlučuju za ljetovanje u Ulicinju, ili nekom drugom promorskom gradu u Crnoj Gori, nego na hrvatskoj obali.

Oni, kaže, ne otimaju turiste od Hrvatske, gosti jednostavno sami idu tamo gdje vide da im je bolje.

“To je prije svega zbog cijena hrane i smještaja, ali i zbog odlične ponude, raznovrsne, koju pripremamo za naše goste” – kazala je Sarvan.

Ulcinj ima jednu od najvećih plaža u Evropi, koja se proteže na čak 14 kilometara, ali i raznovrsnu kulturu u kojoj svako može pronaći ponešto za sebe. Restoranska hrane je raznovrsna i odlična, a oni koji namirnice kupuju u supermarketima i spremaju je u apartmanima, izbor namirnica jednak je kao i u Sarajevu.

“Porodice koje dolaze sa djecom uživaju u našim pjesčanim plažama, omladina ima borove plaže u kojima je zabava do kasnih jutarnjih sati, a vjernici imaju vjerske objekte u kojima mogu upražnjavati svoje vjerske obaveze” – kaže Sarvan.

Ulcinj je grad sa tri različite konfesije, pa nije ni čudo da se u njemu podjednako sigurno osjećaju svi.

“Tokom turističe sezone broj ljudi u Ulcinju poraste za čak pet puta. Ali, tu se nikada ne dešavaju konflikti. Ulcinj je siguran grad i u to svi ulažemo velike napore” – dodaje ona.

Analiza od jula ove godine kaže da su Ulcinj posjetili gosti iz 45 zemalja. Jasno je, kaže Sarvan, da je najveći broj turista iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova…

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision