Petak, Novembar 24, 2017
Unsko-sanski kanton 1° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Izdvojeno, USK
USK: Od ponedjeljka potpuna obustava rada doktora medicine i stomatologije
24. Novembar. 2017.Izvor vijesti: bhrt.ba
Danas je Štrajkački odbor Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Unsko-sanskog kantona donio jednoglasnu odluku da će od ponedjeljka, 27. novembra potpuno obustviti rad od 7 sati ujutro.

U saopštenju za javnost koje je izdao Štrajkački odbor ističe se da će štrajk, odnosno potpuna obustava rada, trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.

“Štrajkački odbor smatra da su ispunjeni svi zakonski uslovi za otpočinjanje štrajka uredno najavljenog za 20.11.2017. godine, te da poslodavac namjerno opstruiše štrajk otezanjem formiranja Mirovnog vijeća i otezanjem potpisivanja sporazuma sa Sindikatom o poslovima koji se moraju obavljati tokom štrajka”, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije USK.

Dodaje se da je štrajk svojeručnim potpisima podržalo gotovo 300 doktora medicine i stomatologije s područja Unsko-sanskog kantona.

“Pozivamo sve članove Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije USK da tokom štrajka poštuju odredbe Zakona o radu i Zakona o štrajku, te pravila Sindikata o štrajku. Još jednom pozivamo poslodavce da sa ovlaštenim predstavnicima Sindikata u svim zdravstvenim ustanovama što prije potpišu sporazume o poslovima koje moraju obavljati tokom štrajka. Građanima i pacijentima se izvinjavamo za sve neugodnosti koje će im štrajk prouzrokovati, te ih molimo za strpljenje, razumijevanje i podršku”, zaključuje se u saopštenju.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision