Četvrtak, Decembar 7, 2017
Unsko-sanski kanton 2° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Vijeće EU stavilo BiH na listu zemalja podložnih poreznim prevarama i utajama
7. Decembar. 2017.Izvor vijesti: klix.ba
Vijeće Evropske unije je na popisu radilo zajedno s Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), a Bosna i Hercegovina se našla na sivoj listi. U dokumentu se spominje tri puta, uz ostalo i među zemljama koje treba da postanu članice Globalnog foruma do 2019. godine.

U pogledu potencijalnih članica Globalnog foruma, Bosna i Hercegovina se našla na listi zajedno sa susjednom Srbijom i Crnom Grom, ali i sa zemljama kao što su Turska, Vijetnam i druge.

Osim toga, Bosna i Hercegovina se našla na listi među zemljama koje su posvećene potpisivanju i ratifikaciji MAC-a, ili sporazumnom umrežavanju sa svim članicama Evropske unije do 2019. godine.

Na istoj listi se nalaze susjedne Crna Gora, Srbija, Makedonija, ali i Turska, Jamajka, Peru, Tajland, Maroko, Vijetnam, Armenija i Jordan.

Bosna i Hercegovina se također spominje među jurisdikcijama koje su se obavezale da postanu članice Okvirne inkluzije ili implementiranja minimalnih standarda BEPS-a do 2019. godine.

Na istoj listi se nalaze susjedne Crna Gora, Srbija, Makedonija, Albanija, ali i Fidži, Maroko, Armenija, Maldivi, Jordan i druge zemlje.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision