Petak, Januar 12, 2018
Unsko-sanski kanton -3° C Clear
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Vlada FBiH pronašla rješenje: 44 rudara RMU Zenica idu u penziju!
12. Januar. 2018.Izvor vijesti: bhrt.ba
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (VFBiH) je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju sredstava za uplatu doprinosa za 44 radnika JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica koji su stekli uvjete za odlazak u penziju.

Novčana sredstva koja će omogućiti penzionisanje rudara potiču od novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Ovom Odlukom Vlada Federacije BiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, odobrila da za doprinose za PIO/MIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, prema zakonskim propisima, bude doznačeno 2.597.859,22 KM za 44 radnika Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su stekli uvjete za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Za realizaciju odluke zaduženi su Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine, Federalni zavod PIO/MIO, Porezna uprava Federacija BiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision