Vojska i policija na ulicama Velike Britanije
16. Septembar. 2017. u 23:38
Velika Britanija je jutros rasporedila više stotina vojnika na strateškim lokacijama kako bi policija bila rasterećena i u mogućnosti da traga za odgovornim za bombaški napad u Londonu u kojem je povrijeđeno 29 osoba, a stepen bezbjednosti podignut na najviši nivo.
 
Britanski premijer Tereza Mej rekla je da “kritični” nov prijetnje znači da je prijetnja od napada neminovna.

Improvizovana eksplozivna naprava, kako preliminarni rezultati istrage pokazuju, nije aktivirana na odgovarajući način i od početka godine je peti veći teroristički napad, a za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

– U ovom periodu, vojska će na određenim lokacijama na dužnosti obezbjeđenja zamijeniti policiju. Biće primjetno prisustvo naoružnih policajaca na mreži gradskog prevoza i na ulicama kako bi se pružile dodatne garancije i zaštita tokom istrage – rekla je Mejova u televizijskom obraćanju.

Bomba je aktivirana u metrou u centralnom dijelu Londona u vrijeme saobraćajnog špica. Nekoliko putnika je zadobilo opekotine a ostali su povrijeđeni u ljudskom stampedu pokrenutom nakon što su ljudi pokušali da pobjegnu sa stanice.

Izvor: SRNA