Utorak, Juli 8, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Region, Vijesti
Vučić se sastaje sa Putinom
8. Juli. 2014.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić će se u nastavku dvodnevne posjete Moskvi sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako je najavljeno iz Kremlja, Vučić i Putin će razgovarati o nizu pitanja iz oblasti bilateralnih odnosa, ekonomske saradnje i drugih.

Premijer Vučić juče se susreo sa ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevom s kojim je razgovarao najprije sat vremena u četiri oka, a potom su se pridružile i delegacije.

Vučić je poslije sastanka izjavio da Srbija želi da postane dio EU, ali da ne želi da narušava odnose sa Rusijom, kao i da su sva pitanja oko “Јužnog toka” razriješena i da se uskoro može očekivati potpisivanje jednog dokumenta koji će to i ozvaničiti.

“Nikad nisam skrivao da Srbija želi da postane dio EU, ali Srbija ne želi da u teškom trenutku narušava dobre, najbolje prijateljske odnose sa Rusijom”, rekao je srpski premijer.

Medvedev je rekao da je “Јužni tok” prioritetan projekat, za Evropu i za Srbiju i da će realizacija tog projekta označavati i podizanje nivoa saradnje Rusije sa Srbijom na novi nivo. Dodao je i da ne sme biti politizovan.

Kako je naveo, to označava i partnerski pristup dvije zemlje u tom poslu.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision