Ponedjeljak, Juli 17, 2017
Unsko-sanski kanton 0° C Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina
Wigemark: “Sporazum o transportnoj zajednici unutrašnje pitanje BiH”
17. Juli. 2017.Izvor vijesti: field_5752f0f7e6d9e
Šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark rekao je da je pitanje sporazuma o transportnoj zajednici unutrašnje pitanje za BiH, te da i Republika Srpska i Federacija BiH treba da budu uključeni u taj proces.
 
Vigemark je pozvao političke predstavnike da se ne bave politikantstvom i da ovo pitanje pokušaju riješiti što je prije moguće, te istakao da nema suštinskih prigovora, jer niko ne osporava sadržaj ugovora i njegovu suštinu.

“Naravno da ne izgleda dobro kada ste u procesu popunjavanja Upitnika, izrade mišljenja, sprovođenja reformi, a ne možete da se usaglasite o jednom prostom ugovoru o kojem su svi u suštini saglasni”, rekao je Vigemark za “Glas Srpske”.

On je naveo da je stav EU da je transport veoma važna oblast i u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te da nije riječ samo o transportu, nego i regionalnoj saradnji i povezivanju.

Govoreći o akcizama, Vigemark je rekao da je na domaćim liderima, političkim strankama i poslanicima da pronađu rješenje u vezi sa usvajanjem izmjena Zakona o akcizama.

“Možda treba uraditi neku reviziju i razmotriti na koji način su korišćeni prihodi od akciza. Ipak, tu takođe ima i dosta pretjerivanja i nekih pogrešnih informacija i dezinformacija”, rekao je Vigemark.

Izvor: SRNA

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision