Zastupnički dom PF BiH: Vanredna sjednica o bezbjednosnoj situaciji – Nakon vanredne sjendice očekuje se nastavak redovne sjendice paralmenta
25. Februar. 2014. u 18:10

Kolegij Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije utvrdio je način realiziranja izvanredne sjednice na kojoj će se razmatrati stanje sigurnosti u Federaciji, nakon prosvjeda. Zastupnicima će se obratiti ministar unutarnjih poslova i direktor Federalne uprave policije. Po završetku izvanredne, biće održan i nastavak redovite sjednice.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ danas će na vanrednoj sjednici razmatrati bezbjednosno stanje u FBiH u kontekstu protesta građana od 5. do 20. februara. Kolegij  Zastupničkog doma  je najavio da će, po završetku vanredne, biti nastavljena ranije započeta redovna sjednica ovog Doma. Na dnevnom redu redovne sjednice biće nacrti Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona FBiH, Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH, te Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH. Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansijskoj konsolidaciji Javnog preduzeća “Željeznice Federacije BiH” Sarajevo za period od 2008. do 2012. godine, također je na dnevnom redu, kao i nacrti zakona o nedopuštenom oglašavanju. Iz kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Tome Vidovića najavljeno je da će, između ostalog, Parlamentarna komisija odgovorna za reviziju predstaviti izvještaj na osnovu nalaza o reviziji federalnog budžeta i nekih budžetskih korisnika za 2012. godinu. Početak vanredne sjednice Zastupničkog  doma zakazan je za  10.00 sati.