Završena još jedna faza radova u tunelu 1. mart
28. Februar. 2014. u 18:21

 

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine privodi kraju još jedan veoma značajan i zahtjevan projekat na Koridoru 5c, tunel 1. mart na poddionici Gorica – Bilješevo.

Tunel 1. mart (Vijenac) dug blizu tri kilometra jedan je od najdužih tunela u Bosni i Hercegovini i bit će među najmodernijim i najopremljenijim u regionu. Angažman na izgradnji povjeren je bh. kompanijama, saopćeno je ove kompanije.

Izgradnja tunela 1. mart kao i izgradnja autoceste na Koridoru 5c ima višestruki značaj za bosanskohercegovačko društvo i našu državu. Domaće kompanije su pokazale svoje građevinske mogućnosti i stekle neophodne reference za dalji rad i to ne samo u našoj zemlji nego i u regionu.

U izgradnji autoceste je angažirano je više od pet hiljada radnika što u teškoj ekonomskoj situaciji za našu zemlju ima poseban značaj.

Povodom završetka druge faze radova na tunelu 1. mart na svečanosti koja će biti održana sutra , 1. marta, na gradilištu tunela (ulaz iz pravca Sarajeva) novinarima i gostima će, između ostalog, biti prikazan i petominutni dokumentarni film o gradnji tunela 1. mart.