Subota, August 2, 2014
Unsko-sanski kanton 1° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK, Vijest dana
Završena Una-regata
2. August. 2014.

Mnogo dobre zabave i 650 učesnika na 42. internacionalnoj Una-regati ostvarenje je cilja srebrnog jubileja najveće riječne karavane u Bosni i Hercegovini.

Organizacioni odbor regate i Nacionalni park Una promovisali su domaće proizvode i usluge, na centralnom partiju u Gradskoj otoci u Bihaću, promovisali su i domaće DJ-eve i bihaćke bendove. Ekopak, Komrad i druga domaća preduzeća promovisala su najnovije reciklažne kante, ugostiteljski objekti svoju ponudu, a sportski klubovi, rafting i turističke agencije dobili su nove mušterije.

– Uprkos činjenici da nas je na početku regate usporavala kiša, imajući u vidu i to da smo prije samo mjesec dobili od Vlade Unsko-sanskog kantona zadatak da organizujemo regatu, ovo što imamo je uspjeh i ja sam zadovoljan kako je sve proteklo. Organizacija i realizacija programa i na kopnu i u vodi bila je na nivou, kazao je Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una.

Konzumirajmo, kupujmo i podržimo domaće proizvode i usluge, to je bila bit priče, objasnio nam je Mulić.

Kompletna vodena povorka zadržala se na četiri lokacije koje sačinjavaju program regate: Martinbrod, kamp i posjetilačka zona Štrbački buk, Bihać (Gradski otok) i Bosanska Krupa. Uživanja je bilo napretek.

Organizator regate na finišu je označio termin i za regatu dogodine. Una je predivna rijeka koja će konstantno privlačiti domaće i strane turiste. Prvi put ove godine dešava se u organizaciji JP Nacionalni park Una, ali će Park i svaku buduću regatu organizovati zajedno sa svim turističkim agencijama i rafting-klubovima.

Inače, firma Ekopak iz Sarajeva, u saradnji sa komunalnim preduzećima Komrad iz Bihaća i 10. juli iz Bosanske Krupe, obezbijedila je kontejnere za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada (papir, staklo i plastiku) duž staze regate.

– Dobro je da priroda ostane čista, ali i da razvijamo ekološku svijest upravljanja otpadom, kazala nam je Amela Hrbat, direktorica Ekopaka.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision