Nedjelja, Juli 27, 2014
Unsko-sanski kanton 0° C Rain And Snow
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Vijesti
Željeznice FbiH – Bijedić: Pregovori o vraćanju Končarovog voza u Hrvatsku u završnoj fazi
27. Juli. 2014.

Pregovori oko vraćanja niskopodnog voza hrvatskoj kompaniji Končar su u završnoj fazi i ukoliko ne bi došlo do nekih većih problema, oni bi trebali biti završeni tokom naredne sedmice, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Enver Bijedić, ministar prometa i komunikacija FBiH.

Resorno ministarstvo započelo je prije tri dana finalne pregovore sa hrvatskom kompanijom „Končar“, a u vezi sa povratom niskopodnog voza koji je isporučen BiH, a nije iskoristiv na bh. prugama.

Bijedić je za Patriu kazao kako su tokom protekla tri dana uglavnom približavani stavovi oko naplate amortizacije između predstavnika Federacije BiH i predstavnika hrvatske kompanije „Končar“.

Željeznice Federacije BiH su ovaj moderni voz nabavile po cijeni od 5,3 miliona eura i to prije nekoliko godina. Međutim, njegovo korištenje nije zaživjelo, jer nije adekvatan za bh. pruge niti je bilo velikog interesa putnika za saobraćaj.

Hrvatskoj kompaniji nikada nije ni plaćeno za ovaj voz, te se povrat nametnuo kao najbolje riješenje, jer se time i štete zbog nabavke ovakvog vozila smanjuju na minimum, piše NAP.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision