Nedjelja, Juli 27, 2014
Unsko-sanski kanton 2° C Mostly Clear
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
Bosna i Hercegovina, Izdvojeno, Vijesti
Zenica: Peticija za brži ulazak BiH u EU
27. Juli. 2014.

Centri civilnih inicijativa u sklopu kampanje „Bez izgovora – Evropa sada“ organizovali su prikupljanje potpisa građana koji žele da ubrzaju put BiH u EU. Građani devet gradova u BiH imaju priliku da potpišu peticiju kojom od vlasti u BiH traže da ubrzaju evropski put naše zemlje. Neopohodno je, kažu iz Centra civilnih inicijativa, što prije poraditi na tome da BiH ispuni uslove za sticanje statusa kandidata za ulazak u EU.

Centri civilnih inicijativa (CCI) i Forum građana Zenice postavit će danas u Zenici štand za prikupljanje potpisa za peticiju “Bez izgovora – Evropa sada”.

Štand će biti postavljen u holu Gradske arene Zenica, prije, u toku i poslije prijateljske košarkaške utakmice BiH – Švedska, koja se igra u 17 sati u Gradskoj areni Zenica.

Štand je dio kampanje “Bez izgovora – Evropa, sada!” u okviru koje se prikupljaju potpisi građana s zahtjevom za bezuvjetno ubrzanje BiH na putu ka Evropskoj uniji.

Centri civilnih inicijativa tu kampanju zajednički provode na području cijele BiH zajedno s OKC Banja Luka, KULT Sarajevo, DON Prijedor, Forum građana Zenica, Vijeće mladih Široki Brijeg, DC Nove nade Foča, Klubom potrošača SBK i Paradigma Bijeljina.

“Pozivamo sve pojedince i organizacije – domaće i međunarodne, zatim javne ličnosti, novinare, akademsku zajednicu i sve ostale aktere javnog života da se uključe kao prijatelji kampanje i svojim ugledom u društvu daju doprinos u ostvarivanju njenih ciljeva”, navode organizatori.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision