Utorak, Decembar 5, 2017
Unsko-sanski kanton 2° C Cloudy
Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
USK
“Zimska čarolija” prvi put stiže u Sanski Most: Praznične radosti za sve uzraste
5. Decembar. 2017.Izvor vijesti: klix.ba
Glavna gradska ulica Prijedorska prvi put će u zimskom periodu biti pretvorena u korzo koji će raditi od 18 sati do ponoći.

“Općinsko vijeće Sanskog Mosta donijelo je dvije odluke, prva je da se produži radno vrijeme ugostitelja u ovom periodu, a druga da se zabrani saobraćaj u glavnoj ulici, kao što je to slučaj u ljetnom periodu. Zimski korzo će trajati od 20. decembra do 10. januara. Ugostitelji koji imaju objekte u glavnoj ulici moći će raditi do jedan, odnosno do dva ujutro neradnim danima”, rekao nam je Arnel Terzić, projekt menadžer festivala “Zimska čarolija”.

Sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni sadržaj, a posebna pažnja posvećena je najmlađima za koje su osmišljene broje aktivnosti, među kojima je i luna park. Na programu su i dva sajma, jedan je za lokalne obrtnike, a drugi je sajam ženskog poduzetništva na kojem će izlagati udruženja žena s područja općine Sanski Most.

“Imat ćemo nekoliko projekcija dječijih filmova u malom parku na Zdeni te posebnu Dječiju Novu godinu od 12 sati, kada će djeca cijeli dan moći besplatno koristiti luna park te će biti upriličena podjela paketića i slatkiša koje će uručiti načelnik”, kazao je Terzić.

Tokom festivala svakodnevno će u glavnoj ulici biti raspoređeni ulični prodavači koji će nuditi razne delicije, domaće kolače, kuhano vino i čaj, kao i rukotvorine, te će svaku noć biti posebna sniženja u buticima i trgovačkim radnjama.

“Imat ćemo božićni koncert 23.12. kada će nastupati nekoliko međureligijskih horova iz Sanskog Mosta i Prijedora, a 28. 12. imamo takmičenje u pjevanju ‘Zlatni glas Sanskog Mosta’. Tu su i sportski sadržaji, odnosno novogodišnji turniri, a sve će biti začinjeno tradicionalnom proslavom Nove godine na otvorenom uz koncert”, kazao je Terzić.

Detalji o najluđoj noći kada ćemo ispratiti ovu i dočekati novu godinu još nisu poznati, ali je svima onima koji od 20.12. do 10.1. budu posjetili Sanski Most zagarantovana najluđa zabava do sada.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
[email protected]
[email protected]
[email protected]
© 2017 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision