Srijeda, 30. Januara 2019.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Januara. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Članovi Predsjedništva BiH nastavljaju posjetu Briselu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović danas će u Briselu, drugog dana zvanične posjete institucijama Evropske unije, razgovarati sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom (Johannes Hahn) i predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom.

Članovi Predsjedništva BiH juče su razgovarali sa visokom predstavnicom Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federikom Mogerini (Federica Mogherini). Predsjedavajući Milorad Dodik kazao je nakon sastanka kako je uvjeren da će Evropski parlament pitanje kandidatskog statusa BiH staviti na dnevni red i donijeti mišljenje.

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović istakao je da je Mogerini danas poslala jasnu poruku da je Zapadni Balkan u vrhu prioriteta EU.
“Što se tiče Evropske komisije i Mogerinijeve nema nikakve dileme da Evropska komisija želi da BiH dobije kandidatski status do 1. novembra ove godine”, istakao je on.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić izjavio je da tokom sastanka sa Federikom Mogerini nije bilo riječi o NATO integracijama.

“Nije bilo riječi o tome, već o Godišnjem akcionom planu kao preduslovu da se imenuje predsjedavajući Vijeća ministara i da se ide sa formiranjem tog tijela, ali od Evropske komisije to nije postavljano kao pitanje, bar u ovom trenutku i u kapacitetu u kojem smo razgovarali sa Mogerinijevom”, rekao je Komšić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision